Hvem er Harald Karlsen

HVEM ER HARALD KARLSEN

Jeg har arbejdet med energi og miljøeffektiviseringer i mere end 15 år – specielt med fokus på energi- og miljøledelsessystemer herunder involvering af ledelse og medarbejdere, etablering af effektiv energistyring m.m.

Jeg har en baggrund fra hhv. Danfoss og LEGO.

Bl.a. har jeg været med til etablering af Danfoss Solutions som var den første ESCO virksomhed i Danmark, der tilbød garanterede Energibesparelse til deres kunder world-wide. Jeg har deltaget i mere end 20 projekter, hvor vi har realiseret 10% besparelser med en simpel tilbagebetalingstid på 2 år. Kundegruppen talte større virksomheder såsom Carlsberg, Danisco, Tulip Food Company, Bisca m.m.

Som Global Energy Manager i LEGO, var jeg ansvarlig for at realisere virksomhedens målsætninger indenfor energieffektivisering.  I 2012 realiserede virksomheden 4,1% imod et budget på 2,5% – med initiativer med simpel tilbagebetalingstid på mindre end 2 år!

Fremfor at kun se på realisering af effektiviseringer og besparelser gennem tekniske tiltag er jeg også fokuseret på at se på besparelser gennem IKKE Tekniske tiltag såsom optimering af ledelsessystemet, herunder energistyring og medarbejderinvolvering. Jeg har fokus på ledelsesopgaven herunder forandringer i procedurer, kompetencer og værktøjer – og hvordan man med succes ”flytter hele organisationen”. Det handler først og fremmest om ledelse…

Foruden mange års erfaring indenfor energi- og miljøledelse har jeg erfaring indenfor

  • Forandringsledelse
  • Projektledelse
  • Generel ledelse
  • Koncept og forretningsudvikling
  • Kompetence udvikling herunder sparring, kurser m.m.

 

For flere oplysninger om baggrund se også min profil på LinkedIn

http://www.linkedin.com/pub/harald-karlsen/a/854/b7b

Eller tag venligst kontakt til mig!